Investeringer & M&A

Hvis jeres virksomhed er på udkig efter at foretage en større investering eller opkøbe en anden virksomhed, men er i tvivl om, hvor meget der skal betales for en sådan investering.

Vores tilgang

Den stigende fremtidige usikkerhed, stigende inflation og stigende renter giver ikke kun risici. Den giver også mulighed for at foretage attraktive investeringer og opkøb.

Når man planlægger væsentlige investeringer og opkøb er det vigtigt, at man har forholdt sig til alle væsentlige forhold relateret til investeringen, herunder lavet en grundig finansiel analyse og afdækket de risici, som er relevante for investeringen. Det grundige forarbejde skal maksimere sandsynligheden for, at investeringen bliver succesfuld.

Reel værdi

De fleste virksomheder har ikke ressourcerne til struktureret at kunne vurdere mulige opkøb og deres attraktivitet. Vi kan assistere din virksomheden med hele eller dele af processen, herunder scanning for opkøbskandidater, vurdering af strategisk fit, risikovurdering, værdisætning af virksomheden, forhandling, opkøb og integration.

Vores metode

Analyse

Vi starter processen med at skabe en detaljeret oversigt over alle de forhold, der påvirker investeringen. Dette inkluderer de finansielle parametre, risici, strategisk fit, mv. Vi udarbejder en finansiel model til analyse af investeringens attraktivitet, inkl. en sensitivitets-analyse, og vi indarbejder alt relevant materiale i et beslutningsgrundlag i standardformat.

Vurdering

Baseret på en grundig finansiel analyse og en analyse af alle øvrige forhold, foretages en vurdering af, om investeringen vurderes at være attraktiv.

Anbefaling & forhandling

Vi informerer virksomheden, om det vurderes attraktivt at indgå investeringen, eller om der er forhold der skal afklares yderligere eller ændres. Det er naturligvis virksomhedens beslutning, om investeringen skal foretages eller ej.

Implementering

Vi udarbejder et beslutningsgrundlag i et standardformat, som indeholder en finansiel modellering, en risikovurdering samt en anbefaling, om investeringen skønnes attraktiv eller ej. Formatet og indholdet af dette beslutningsgrundlag kan genbruges i forbindelse med andre senere investeringer.

Hvis i ønsker yderligere assistance i købsprocessen eller med integrationen efter opkøb, kan vi også være behjælpelige.

Se et udvalg af vores cases:

Relevant hvis

... I er i tvivl, om hvorvidt en given investering er attraktiv.

... I skal udarbejde et beslutningsgrundlag, til jeres bestyrelse for godkendelse af en investering

... I overvejer at købe en af jeres konkurrenter, men er i tvivl om attraktivitet og proces.

... I ønsker at vækst gennem M&A.

Vil du høre mere om hvordan vi arbejder med investeringer & M&A?

Niels Christian Krabbe

CEO

nk@yec.dk

+45 20 62 51 61

Jacob Schjørring

Partner

js@yec.dk

+45 40 17 43 33